НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Магически формули, произнесени с движения

  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

798 Магически формули, произнесени с движения.

Да дойде

(ръцете нагоре, 3 пъти)
Духът

(ръцете нагоре, 3 пъти)
Божий

(ръцете нагоре, 3 пъти)
Да очисти

(ръцете хоризонтално, 1 път),
Да очисти

(ръцете хоризонтално, 1 път),
Да очисти

(ръцете върху лицето, 1 път),
Да очисти

(ръцете хоризонтално, 1 път)
Пътя ни

(ръцете успоредно напред, 3 пъти),
Пътя на Духа на Истината

(ръцете хоризонтално, 1 път),
Да отстрани

(ръцете, като че отстраняват нещо, отпред и настрани, 3 пъти)
Всичките ни недоразумения


(спущане ръцете отгоре и настрани с широк замах, 3 пъти),
Да се всели

(ръцете – отстрани към гърдите, като че нещо се влага, 3 пъти),
Да живее

(същото положение на ръцете, 3 пъти)
В нас

(същото положение на ръцете, 3 пъти),
Да сме благи

(движение на ръцете отпред към гърдите, 3 пъти),
Както Той е благ

(същото движение на ръцете, 3 пъти),
Да просветнат лицата ни с Божията светлина

(ръцете – нагоре, върху очите, хоризонтално, на челото, до устата, хоризонтално; 3 пъти),
Да сме носители

(ръцете – отпред, във вид на кръг надолу, като че се взема нещо, и нагоре; 3 пъти)
На Неговата

(същото движение, 3 пъти)
Съвършена Любов

(същото движение, 3 пъти),
Любовта, дето Бог живее

(същото движение и ръцете спират горе, 3 пъти),
Дето Мир царува

(същото движение, 3 пъти)
И Радост пълни сърцата ни

(същото движение, 3 пъти).
Да дойде Духът Божий.
Да очисти пътя ни.
Туй, което се говори и пише за окултната наука, е още далеч от Истината. То е от Черното Братство, от черната магия, то не е наука, то е помия, ако искате да знаете.
Бялото Братство сега отваря своята Школа и като влезете в нея и се запознаете с методите, прийомите и законите, които управляват Природата, както те ги употребяват, тогава ще имате ясна представа какво нещо е Великата природа, в която сега живеем.
Новият живот е Път към Бялото Братство. То ще ви даде истинските закони и методи. Бъдещият ви живот ще се обуславя от Школата, затова трябва да влезете да научите новите методи и начини как да живеете. Иначе ще фалирате. Само в тази Велика школа на Христа ще намерите ония истински методи на Новия живот, в който душата ви да се задоволи.
Били ли сте в аудиторията на Христа? Чули ли сте Го? Вие още не сте слушали първата лекция. Сега аз като говоря, казват: “Я говори Христос, я не”. Не, като влезете в тази свещена аудитория, схващайте добре – в моя ум има съвсем друга мисъл. Аз ви казвам, че вие никога не сте били в тази аудитория, но като влезете, тогаз ще разберете каква е тя. Аз ви казвам: вие никога не сте били в такава аудитория. Сега ако можеха вашите очи да се отворят, да минете в Астралния свят, вие щяхте да видите такава славна аудитория, че ще се чудите, че сте били слепи в душите си. Стига душите ви от това говорене да се изменят, да влезете в по-висшите светове, да се пробудите и вие ще видите, че тази обстановка ще се видоизмени. Сега сте като корените долу – криви, но ако корените излязат на листенца, ще видите, че обстановката ще се измени. В горното и долното положение има подобие, между клоните и корените има известно подобие.
Но казвам: струва си човек да влезе в тази вътрешна аудитория, да слуша Христа – аз разбирам туй Абсолютното. Когато вие чуете гласа на тази Светлина – Необятното Съзнание да говори на вашето съзнание, на вашия ум, душа, сърце и дух, както Павел ще кажете: “Чух неща, които не могат да се изкажат с човешки език”. Павел, който е бил на Третото небе, казва: “Зная, че видях един човек, с когото мога да се похваля, но в тяло ли бях, вън от тяло ли не зная”. Павел е бил пренесен на Третото небе. Третото небе – това е Школата на Бялото Братство. И той влезе в нея, слуша тази Велика философия, тази Велика Божествена Мъдрост и се въодушеви, че като слезе, каза: “То е Велико Знание!” И като слуша горе това, каза: “Всичко от този свят считам за измет. Затова жертвите, които вие ще дадете в този свят, този измет като дадете, ще познаете Христа”. Кажете: “Ние благодарим на Бога, че пожертвахме, за да познаем Бога, Христа – този велик Христов Дух, тази Велика изявена Любов, тази изявена Мъдрост, тази Велика изявена Божия Истина, която сега обхваща духовете и душите на всички ученици и буди всичко онова, което е заспало у нас”. Пробужда ви от хиляди векове и казва: “Настана час, настана ден, настана ден тържествен”. И ще разберете деня тържествен – да влезете в Школата, да чуете като Павел онова, което вашите души с хиляди векове са чакали, да чуете гласа на Великия Учител във Вселената. Един е Той във Вселената, няма втори като Него. Между Бога и човечеството Той е само един Учител, който свързва цялото човечество. Като Учител вие ще имате понятие за Него, само когато влезете в Неговата аудитория и слушате. И тогаз ще кажете: “Слава Богу, бяхме в аудиторията на Христа и вече Го знаем”. Сега вие сте при тази врата, чакате да се отвори, но вън се вдига голям шум, който ви пречи да слушате.


  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ